Arvuti puhastus ja hooldus - hoia oma seade parimas vormis!

Copy
Foto: Shutterstock

Tunnista nüüd ausalt, millal Sa viimati oma arvutit põhjalikult – seest ja väljast - puhastasid?

Tolm ja mustus võivad aja jooksul põhjustada erinevaid probleeme, alates ülekuumenemisest kuni seadme jõudluse vähenemiseni. Füüsilise puhastamise kõrval on oluline ka tarkvara hooldus. Arvutid koguvad aja jooksul mitmesugust digitaalset prahti, mis võib süsteemi aeglustada. Seetõttu peaksid regulaarselt läbi viima ka tarkvaralist puhastust, et hoida arvutid optimaalses seisukorras.

Kui otsid kvaliteetseid puhastusvahendeid, tasub kindlasti tutvuda Kaup24 ja Hansaposti valikuga, kust leiad hulganisti vahendeid, mis on spetsiaalselt loodud selleks, et arvutid ja ka teised elektroonikaseadmed saaksid parima hoolduse osalisteks.

Kaup24 ja Hansapost on omaltpoolt teinud arvutite ja nende hooldusvahendite hankimise veelgi lihtsamaks. Tellitud kaubad toimetatakse kohale kiirelt, kõigest 1-2 tööpäeva jooksul üle kogu Eesti.

Arvuti ja sülearvuti puhastus: alusta tolmust

Tolm on üks peamisi sülearvuti vaenlasi. See koguneb seadme ventilatsiooniavadesse, jahutussüsteemi ja klaviatuuri vahele, põhjustades ülekuumenemist ja seega ka jõudluse langust. Arvuti puhastamine tolmust on seega hädavajalik, et hoida sinu seadet töökorras.

Alustada võiksid sülearvuti välisest puhastamisest, kasutades selleks spetsiaalseid puhastuskomplekte, mis sisaldavad mikrokiudlappe ja puhastusaineid, mis on loodud spetsiaalselt elektroonikaseadmete jaoks.

Elektriline puhur on suurepärane tööriist tolmu eemaldamiseks raskesti ligipääsetavatest kohtadest, nagu arvuti jahutussüsteem ja klaviatuuri vahed. Regulaarne tolmupuhastus ja termopasta vahetus aitavad vältida ülekuumenemist ja hoiavad arvuti jõudluse optimaalsena.

Arvuti puhastusprogrammid: tarkvaraline hooldus

Lisaks füüsilisele puhastusele on oluline ka arvuti puhastus programmide abil. Aja jooksul kogunevad arvutisse kasutamata failid, ajutised andmed ja muud prügiks muutuvad failid, mis võivad seadet aeglustada. Regulaarselt tarkvaraliselt oma arvutit puhastades saad tagada, et sinu arvuti töötab kiiresti ja tõhusalt.

Erinevad puhastusprogrammid, nagu näiteks CCleaner või Avast Cleanup, on loodud just selleks, et eemaldada kõik üleliigsed failid ja vabastada kettaruumi. Samuti võivad need programmid aidata kaitsta sinu privaatsust, kustutades sirvimisajaloo ja küpsised.

Arvuti ekraani ja klaviatuuri puhastamine

Arvuti ekraani puhastamine on oluline, et tagada selge ja terav pilt, mis ei väsitaks silmi. Selleks peaksid kasutama mikrokiudlappi ja spetsiaalset puhastusvahendit, mis ei kahjusta ekraani pinda. Väldi tavaliste majapidamises kasutatavate puhastusvahendite kasutamist!

Klaviatuuri puhastamine nõuab samuti erilist tähelepanu. Võid kasutada õhukompressorit või spetsiaalset tolmuimejat, et eemaldada klahvide vahele kogunenud praht ja tolm. Samuti on hea mõte pühkida klaviatuuri pinda mikrokiudlapiga.

Arvuti hooldus ja teised “arvutilaadsed tooted”, mida ei tohiks unustada

Lisaks arvuti hooldusele on oluline meeles pidada ka muude elektroonikaseadmete hooldust. Näiteks e-luger, mida paljud kasutavad igapäevaseks lugemiseks, vajab samuti korrapärast puhastust ja hooldust, et ekraan püsiks selge ja seade töötaks probleemideta. E-lugeri ekraani puhastamiseks kasuta samu õrnu puhastusmeetodeid, mis sobivad ka sülearvuti ekraani jaoks.

Kui sul on kodus ka teisi elektroonikaseadmeid, võta koos arvuti puhastusega ka nemad korraliselt ette. Hea hooldus pikendab kõigi seadmete eluiga ja tagab, et nad töötavad oma parimate võimete kohaselt.

Unusta pikk ootamine: Kaup24 toob ostud kiirelt kohale

Kaup24 pakub nüüd kiiret ja tasuta tarnet üle Eesti! Telli "KÄTTE 1-2 PÄEVAGA/LAOS OLEMAS" märgistusega tooted ja saad need kätte vaid 1-2 tööpäevaga.

Tasuta transport kehtib alates 20€ tellimustele ning hõlmab üle 1000 pakiautomaadi ja 100 postkontori. Tallinna piires on tarne veelgi kiirem - vaid 1 tööpäev!

Suuremõõtmelisi tooteid saab aga tasuta kätte Tallinnas asuvast Kaup24 väljastuspunktist, aadressil Pallasti tn 28.

Telli mugavalt ja säästa aega Kaup24-ga!

Lõpetuseks

Arvuti puhastus ja hooldus ei ole midagi, mida tuleks võtta kergekäeliselt. See on kriitiline osa sinu seadme hooldamisest, mis tagab selle pikaajalise töökindluse ja jõudluse. Korralik hooldus hoiab su arvuti töökorras ja aitab vältida ootamatuid rikkeid.

Lisaks on oluline hooldada ka teisi seadmeid, mis on sinu igapäevaelus tähtsad, näiteks e-luger ja tahvelarvuti. Nende eest hoolitsemine on sama oluline kui arvuti enda eest, sest vaid nii võid tagada, et kõik su seadmed püsivad tippvormis.

 
Copy
Tagasi üles