Valgustid, mis paistavad silma: trendikad lahendused teie koju

Copy
Foto: Shutterstock

Valgustid on kodu interjööris üks olulisemaid elemente, mida tihti alahinnatakse. Õigesti valitud valgustid ei täida ainult praktilist rolli, vaid loovad ka meeleolu ja rõhutavad ruumi kujunduse detaile.

Õnneks on Kaup24 ja Hansapost teinud erinevate valgustite hankimise veelgi lihtsamaks. Tellitud kaubad toimetatakse kohale kiiresti, kõigest 1-2 tööpäeva jooksul üle kogu Eesti.

Selles artiklis vaatleme, kuidas valgustid võivad teie kodu interjööri täiustada ning milliseid trende tasub silmas pidada.

Miks on õige valgustus oluline?

Valgustus mõjutab oluliselt ruumi atmosfääri ja funktsionaalsust. Hea valgustus võib muuta väikese ruumi avaramaks ja suure ruumi hubasemaks. Samuti on oluline, et erinevad tegevused, nagu lugemine, töötamine või söömine, toimuksid sobiva valguse tingimustes. Seetõttu on oluline planeerida valgustus vastavalt ruumi otstarbele.

Trendikad valgustid: mida uut 2024. aastal?

Uued trendid tubade valgustamisel keskenduvad nutikatele ja energiasäästlikele lahendustele. LED valgustid on jätkuvalt populaarsed tänu nende vastupidavusele ja väikesele energiakulule. Samuti on trendikad valgustid, mis võimaldavad valgustugevust ja värvust reguleerida nutiseadme abil. Sellised lahendused loovad võimaluse muuta ruumi atmosfääri vastavalt meeleolule või tegevusele.

Nutikad valgustid

Nutikad valgustid on koduse valgustuse valdkonnasuusim trend. Neid saab juhtida nutitelefoni rakenduse abil, mis võimaldab valgustuse intensiivsust ja värvitooni hõlpsalt muuta. Näiteks võib hommikul eelistada külmemat ja erksamat valgust, mis aitab ärgata, õhtul aga soojemat ja pehmemat valgust, mis loob lõõgastava meeleolu.

Taastuvenergia ja energiasäästlikkus

Energiasäästlikkus on samuti oluline suundumus. Paljud tootjad, nagu Philips ja Osram, keskenduvad LED-tehnoloogiale, mis on energiatõhus ja pika elueaga. Lisaks sellele pööratakse üha enam tähelepanu taastuvenergia kasutamisele ja ökoloogiliselt säästlikele materjalidele, mis muudavad valgusteid keskkonnasõbralikumaks.

Minimalistlik ja skandinaavia stiil

Minimalistlik ja skandinaavia stiil on jätkuvalt populaarsed. Need stiilid rõhutavad lihtsust, funktsionaalsust ja loomulikke materjale. Valgustid, mis on lihtsa disainiga ja valmistatud puidust või metallist, sobivad hästi nende stiilidega ning lisavad ruumile õdusa ja stiilse ilme. Samas stiilis mööbli leiab näiteks ADRK Furniture ja Earthwork varamust.

Julged ja värvilised valgustid

Kui eelistate midagi julgemat, on trendikad ka erksad ja värvilised valgustid. Need lisavad ruumile mängulisust ja isikupära. Värvilised lambid võivad olla ruumi keskpunktiks ja tõmbavad tähelepanu, muutes interjööri dünaamilisemaks ja lõbusamaks.

Valgustid erinevates ruumides

Elutuba

Elutoas on sageli vaja erinevat tüüpi valgustust. Üldvalgustuse jaoks sobivad laelambid või rippvalgustid, samas kui lugemiseks ja atmosfääri loomiseks on hea kasutada põranda- või lauavalgusteid.

Köök

Köögis on oluline hea töövalgustus, eriti tööpindade kohal. Siin on heaks lahenduseks LED-ribad või sisseehitatud valgustid kappide all.

Magamistuba

Magamistoas on oluline pehme ja hubane valgustus. Öölambid ja reguleeritava valgusintensiivsusega valgustid loovad meeldiva keskkonna nii lugemiseks kui puhkamiseks.

Kust leida parimad valgustid?

Kui otsite kvaliteetseid ja stiilseid valgusteid, soovitame külastada Kaup24 ja Hansaposti veebipoode. Sealt leiate laia valiku valgusteid, mis sobivad igasse tuppa ja igale maitsele. Lisaks on saadaval uued trendid tubade valgustamisel, mis aitavad teie kodu interjööri värskendada ja kaasaegsemaks muuta.

Müüjalt Kaup24 tellitud kaubad toimetatakse kohale kiirelt, kõigest 1-2 tööpäeva jooksul üle kogu Eesti. NB! Tasuta transport kehtib alates 20€ toodetele, mis mahuvad pakiautomaati või vastavad postkontorites lubatud mahupiirangutele.

Kokkuvõtteks

Valgustid mängivad kodu interjööris võtmerolli. Õige valgustus mitte ainult ei täida praktilisi vajadusi, vaid loob ka sobiva meeleolu ja rõhutab ruumi kujunduse eripärasid. Uued trendid pakuvad nutikaid ja energiasäästlikke lahendusi, mis sobivad igasse koju.

Kasutage võimalust ja leidke oma kodu jaoks parimad valgustid Kaup24 ja Hansapostist, et muuta oma eluruumid veelgi kaunimaks ja funktsionaalsemaks.

 
Copy
Tagasi üles