5 kõige tavalisemat viisi kuidas me oma iPhone ära lõhume

Foto: unsplash.com

 

Kahjustuste põhjused

iPhone'i kahjustused tekivad mitmel viisil, näiteks ekraani purunemine, veekahjustused ja laadimisprobleemid.

Ekraanikahjustused

Ekraani purunemine on üks levinumaid kahjustusi. See juhtub tavaliselt siis, kui iPhone kukub käest, taskust või kotist. Purunenud ekraani probleemid ulatuvad väikestest mõradest kuni täieliku purunemiseni.

Kukkumised võivad põhjustada klaasi purunemist, mis on oma olemuselt habras. Kahjustatud ekraan mõjutab seadme kasutatavust ja vajab asendust või remonti.

Professionaalne iphone remont võib olla vajalik, kui kahjustus on ulatuslik või mõjutab seadme riistvara. Kaitseümbriste kasutamine aitab vähendada purunemise riski.

Veekahjustused

Vette kukkumine või muu vedelikuga kokkupuutumine võib põhjustada tõsiseid kahjustusi. Vesi võib tungida seadmesse, põhjustades ülekuumenemist ja lühiseid.

Kui iPhone on saanud veekahjustuse, on oluline kohe tegutseda. Seadme väljalülitamine ja selle kuivamiseks õhu kätte jätmine võib aidata. Kuid ulatuslik vee mõju nõuab sageli professionaalset sekkumist.

Kui veekahjustus põhjustab riistvaralisi probleeme, võib olla vaja komponentide asendamist või täielikku remonti.

Laadimisprobleemid

Laadimisprobleeme põhjustab sageli kahjustatud laadimispesa või -kaabel. Pidev ühendamine ja lahtiühendamine võib põhjustada pistiku kulumist ja mehaanilist kahjustust.

Kui laadimisseade ei tööta korralikult, võib see põhjustada ülekuumenemist ja aku eluiga võib väheneda. Vigased laadimisosad vajavad tihti asendamist.

Purunemise ennetamine

Et kaitsta oma iPhone'i purunemise ja kahjustuste eest, on oluline kasutada kaitsekesta, kvaliteetseid laadijaid ja aksessuaare ning järgida korrapäraseid hooldus- ja kasutus harjumusi.

Ümbriste kasutamine

Ümbriste kasutamine on üks lihtsamaid viise, kuidas kaitsta oma iPhone'i. Ümbrised on saadaval erinevatest materjalidest, sealhulgas silikonist, plastikust ja nahast. Valides ümbrise, mis sobib tihedalt telefoni ümber, aitab see vältida kriimustusi ja põrutusi.

Apple'i ametlikud ümbrised on sageli disainitud vastavalt seadme mõõtmetele ja võivad pakkuda paremat kaitset võrreldes kolmandate osapoolte toodetega. Samuti väärib mainimist, et PanzerGlass ja iFacez on populaarsed kaubamärgid, mis pakuvad tugevaid ja vastupidavaid ümbriseid.

Kvaliteetsed aksessuaarid

Kvaliteetsete laadijate ja aksessuaaride kasutamine on oluline iPhone'i pikaealisuse tagamiseks. Ebakvaliteetsed või valed laadijad ja kaablid võivad kahjustada aku jõudlust ja lühendada seadme eluiga.

Apple soovitab kasutada originaalseid USB-C ja MagSafe laadijaid, et tagada ohutu ja kiire laadimine. Kolmandate osapoolte laadijate kasutamisel veenduge, et need oleksid MFi (Made for iPhone) sertifikaadiga, mis tähendab, et need on testitud ja tunnistatud turvaliseks ja sobivaks.

Korrapärane hooldus

Korrapärane hooldus ja head kasutusharjumused on samuti olulised, et iPhone töötaks pikka aega ja tõrgeteta. Korrapärane puhastamine pehme, kuiva lapiga aitab eemaldada tolmu ja mustust, mis võivad tekitada kriimustusi.

Lisaks peaksite vältima oma iPhone'i hoidmist äärmuslikes temperatuurides. Veekindlad kaitsekestad võivad olla kasulikud ka niisketest oludest tingitud kahjustuste vältimiseks. Tähelepanu pööramine Apple'i hooldusjuhistele võib samuti aidata vähendada vigade esinemist ja tagada seadme pika tööealuse.

Remont

iPhone'i remont on sageli vajalik, sest seadmed võivad kergesti kahjustuda. Ekraani ja nuppude asendamine ning aku vahetus on mõned kõige levinumad remonditööd.

Ekraani ja nuppude vahetamine

iPhone'i ekraani vahetamine on üks sagedasemaid remonditöid, kuna seadme ekraan on väga hõlpsasti purunev. Ekraani parandamine võib kesta 30-180 minutit.

Kui ekraan on katki, võib selle välja vahetada uue vastu. Paljud teenusepakkujad pakuvad kvaliteetseid varuosi ning annavad garantiid tööle ja osadele.

Paljudes remonditöökodades saab lisaks ekraanile asendada ka nuppusid, näiteks kodunupp. See võib olla vajalik, kui nupud enam ei tööta või reageerivad halvasti. Nuputehnika on palju arenenud, nii et asendamine sujub kiiresti ja sujuvalt. Tööde hind varieerub, sõltuvalt mudelist ja kahju ulatusest.

Akuvahetus

iPhone'i aku vahetamine on samuti tavaline. Aja jooksul aku kestvus väheneb ja see vajab vahetamist.

Lisaks ekraani ja aku vahetamisele tehakse ka muid remonditöid. Näiteks parandatakse veekahjustusi, vahetatakse sim-kaardi sahtleid ja remonditakse kaameraid.

Copy
Tagasi üles