Kuidas valida naabrist parem mudel?

Kaup24
Copy
Foto: Shutterstock

Ikka soovitakse olla oma naabrist parem. Nii ka erinevate tehnikaseadmete puhul. Kellel on uuem mudel, paremad funktsioonid, võimsam mootor või kallim hind.

Murutraktori või muruniiduki valimine sõltub paljudest erinevatest näitajatest - näiteks nagu muru suurus, maastiku keerukus, eelarve ja muidugi ka isiklikud eelistused.

Allpool oleme välja toonud mõned põhilised asjad, mida arvesse võtta enne murutraktori või muruniiduki ostmist.

  1. Muru suurus ja maastik

Oluline roll kui valida murutraktor, on kindlasti sellel, kui palju on pinda, millel muru kasvab. Kui on vaid väiksem murulapp, piisab, kui osta muruniiduk. Suure muruplatsi puhul on mugavam kasutada murutraktorit, millega saab töö teha kiirelt ja mugavalt.

Maastikke on erinevaid - kui on tasane maastik, sobib tavalisem murutraktor, kuid kui on juba tegemist künklikuma või ebatasasema pinnaga, siis oleks parim valik nelikveoline mudel või murutraktor, millel on suuremveojõud ja parem manööverdusvõime.

  1. Mootori võimsus

Kui on tegemist väiksema ja keskmise suurusega alaga, siis võiks olla muruniiduk, millel on umbes 14-20 hobujõuline mootor. Suurte alade ja künkliku maastiku puhul tagab 20+ hobujõuline mootor piisava jõudluse.

Villager pakub ka väiksema võimsusega murutraktoreid, kuid kui on soov osta võimsat murutraktorit, võiks vaadata Solo by AL-KO traktorite poole.

  1. Täiendavad funktsioonid

Muruniidukitel ja murutraktoritel on ka erinevaid lisafunktsioone. Näiteks:

  • Hüdrostaatiline ülekanne: see tagab sujuvama ja mugavama sõidu.

  • Roolimisraadius: väiksem roolimisraadius aitab manööverdada kitsamates kohtades.

  • Lisaseadmed ja -funktsioonid: murukogujad, multšimisvõimalused, lumesahad jne, mis muudavad murutraktori veelgi kasulikumaks ja multifunktsionaalsemaks.

Seega kui juba kord osta muruniiduk või murutraktor, siis võiks läbi mõelda erinevad lisavõimalused - näiteks on oluliselt mugavam kui niidukil või murutraktoril on spetsiaalsed mahutid muru kogumiseks. Selliste mahutite suurus võib olla 250-500 liitrit, mis tähendab seda, et mida suurem on mahuti, seda harvem tuleb kollektorit tühjendada.

Teine võimalus on muru heitmine, mis on tõhusam ja selliseid murutraktoreid soovitatakse neile, kes soovivad kiirelt tulemust. Mõnel mudelil võib olla ka multšimisfunktsioon, mis lisaks sellele, et lõikab muru, väetab ka seda. Sel juhul tuleb arvestada suurema ajakuluga.

  1. Muruniiduki või murutraktori hind

Muruniidukeid ja murutraktoreid müüakse väga erinevas hinnaklassis. Paljuski sõltub hind lisafunktsioonidest, tehnika võimsusest ja muust sellisest. Kaup24 veebilehelt leiab igas hinnaklassis masinaid.

Kindlasti on veel erinevaid aspekte, mida arvesse võtta muruniiduki või murutraktori valimisel lisaks eelpool toodutele. Kuna tegemist on üldiselt pigem suurema väljaminekuga, siis tasuks teha põhjalikumat eeltööd ja vaadata Kaup24 ja Hansapost veebilehelt pakutavat laia valikut, kus on kirjas ka põhilised seadmete näitajad, hinnad jms vajalik informatsioon.

Lisaks leiab Kaup24 ja Hansapost kauplustest teisi nii hooajalisi kui ka muud vajalikku aiatehnikat ja aiatööriistu. Lisaks muruniidukile tasuks vaadata ka murutrimmereid, sest muruniiduki või murutraktoriga ei pääse igale poole piisavalt ligidale, ilma, et ei kahjustaks näiteks lilli ja teisi taimi.

Suure palavusega tasuks kastmisvoolikud üle vaadata ja vajadusel paigaldada ka elektrooniline vihmuti, mis teeb aiapidamise lihtsamaks ning siis ei pea kastmisvoolikute ja kastmiskannudega tegelema.

Kaup24 kaupluses on laias valikus erinevate suuruste ja hindadega kasvuhooneid, aiamaju ja välibasseine ning batuute, mis suvisel ajal meeldivad kindlasti ka pere väiksematele. Lisaks leiab nii väetisi, taimekaitsevahendeid ja tõrjevahendeid ning väga palju muud, mida on aias toimetamiseks vaja.

Toodete kättesaamine

Telli sobivad tooted Kaup24 ja Hansaposti e-poodidest, kust kogu tellitud kaup jõuab sinuni kiirelt. Valides müüja Kaup24 tooted kõigest 1-2 tööpäeva jooksul.

10. juunist kaob Kaup24 Mustamäe väljastuspunkt ja edaspidi toimub kiire ja tasuta tarne pakiautomaatidesse või postkontoritesse, millega kaetakse kogu Eesti. Tallinna siseselt ühe tööpäeva jooksul ja mujale Eestisse kahe tööpäeva jooksul. Tasuta transport kehtib nende toodete puhul, mis mahuvad kas pakiautomaati või jäävad postkontorites lubatud mahupiirangute sisse.

Suuremate esemete puhul (pikim külg 170 cm; pikima külje ja paki ümbermõõdu summa 300 cm, max kaal 30 kg) on kiire transport postkontoritesse.

Soovi korral on alates 8. juunist võimalik veelgi suurematele esemetele tasuta järgi tulla Omniva Tallinnas asuvasse väljastuspunkti (aadressil Pallasti tn 28).

Copy
Tagasi üles