10 nostalgilist arvutimängu, mida kõik igatsevad

Foto: unsplash.com

Nostalgia on võimas tunne, mida paljud mängijad oma lapsepõlve arvutimängudele tagasi vaadates kogevad. Need mängud ei toonud mitte ainult tundide kaupa meelelahutust, vaid tekitasid ka mängukire, mis on kestnud kogu elu. Siin on mõned nostalgilised arvutimängud, mida paljud meist igatsevad:

1. Oregoni rada: see klassikaline hariv mäng viis mängijad reisile läbi Ameerika riigi. Mängijad juhtisid vagunrongi, seistes silmitsi selliste väljakutsetega nagu haigused, karm ilm ja ohtlikud jõeületused. See õpetas mängijaid tundma pioneerielu väljakutseid, pakkudes samal ajal kaasahaaravat mängukogemust.

2. Myst: Myst oli üks esimesi arvutimänge, mis kasutas eelrenderdatud graafikat ja 3D keskkondi. See oli puslemäng, mis viis mängijad rännakule läbi salapärase saare, lahendades mõistatusi ja avastades saladusi. Mängu kummitav heliriba ja kaunid visuaalid jätsid paljudele mängijatele püsiva mulje ja põnevaid mälestusi pikemaks ajaks.

3. SimCity: SimCity võimaldas mängijatel luua ja hallata oma linna alates tsoneerimisest ja ehitamisest kuni eelarve haldamise ja looduskatastroofidega toimetulekuni. See oli populaarne mäng neile, kellele meeldisid simulatsioonimängud ja loovus. Eduka linna ehitamisest saadav kontrolli ja rahulolu tunne oli vaieldamatu. SimCity on inspireerinud mitmeid erinevaid arhitektuuriga seotud videomänge.

4. RollerCoaster Tycoon: see mäng võimaldas mängijatel kujundada, ehitada ja hallata oma lõbustusparki. Mängijad said juhtida kõike alates sõidu paigutusest kuni personali juhtimiseni ning see oli suurepärane viis loovuse ja strateegiaoskuste harjutamiseks.

5. Doom: see esimese tulistamismäng oli üks varasemaid omataolisi kiire tempoga mänge ja intensiivse tegevusega stsenaarium on veidi inspireerinud ka selliseid mänge nagu Call of Duty ja Just Cause. See oli teerajaja 3D-graafika ja mitme mängijaga režiimideks, muutes selle oma aja jaoks murranguliseks mänguks.

6. Prince of Persia: sellest klassikalisest platvormmängust on saanud kultuslik lemmik. Mängijad võtsid endale printsi rolli, püüdes päästa printsessi ja võita kurja Jaffari. Mängu keerulised mõistatused ja sujuv animatsioon eristavad seda teistest omaaegsetest mängudest. Prince of Persia on inspireerinud ka muid meelelahutustööstusi: ka tavalised online kasiino mängud immiteerivad nostalgilise Persia printsi mängude graafikat ja ideed. Neid leidub Eesti lehel nimega Boost.

7. Age of Empires: see strateegiamäng võimaldas mängijatel ehitada ja juhtida oma tsivilisatsiooni läbi erinevate ajaloo ajastute. See oli suurepärane viis loovuse ja strateegiaoskuste harjutamiseks ning samal ajal erinevate ajalooperioodide tundmaõppimiseks.

8. Diablo II: seda põnevusrollimängu armastasid paljud selle ümbritseva maailma ja sõltuvust tekitava mänguviisi tõttu. Mängijad said valida erinevate tegelaskujude klasside vahel ning võidelda koletiste ja hordide vastu. Väga populaarne oli ka mängu mitme mängijaga režiim ehk nn multiplayer.

9. Sims: The Sims oli simulatsioonimäng, mis võimaldas mängijatel luua ja juhtida oma virtuaalseid inimesi ehk simse. Nad said kontrollida kõike alates oma simsi välimusest ja karjääriteest kuni sotsiaalse elu ja suheteni. Sims on üks ajaloo üks enim tulu teeninud arvutimängudest.

10. Tsirkus- see olümpiamängudest inspireeritud telekamäng genereeriti kiiresti ümber ka arvutis mängimiseks. Mängija võistleb mitmetel aladel ning näiteks lõvi seljas takistusraja läbimise voor on üks neist mentaalsetest piltidest, mis tuletab meelde perioodi, kui videomängud naelutasid noori ekraani ette tundideks.

Nendel arvutimängudel on paljude mängijate südames eriline koht. Nad pakkusid tundide kaupa meelelahutust ja aitasid kaasa mängimisele kui tõelisele meelelahutusvormile. Nendele mängudele tagasi vaadates võivad mängijad tunda nostalgiat lihtsama aja järele, kuid samas mõistavad nad ka seda, kuidas need mängud sillutasid teed kaasaegsele mängutööstusele.

Tähelepanu! Tegemist on hasartmängu reklaamiga. Hasartmäng pole sobiv viis rahaliste probleemide lahendamiseks. Tutvuge reeglitega ja käituge vastutustundlikult!

Copy
Tagasi üles